Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Ahbap İlhami” Futbolun alfabesini bilirim”

 Ahbap İlhami”   Futbolun alfabesini bilirim”

45 yıl Bandırma 17 Eylül Spor Kulübü Başkanlığını yapan İlhami Özsöyke (Ahbap İlhami), Bandırma'nın sporlu eski yıllarını anlattı. 16 Eylül 1948'de kurulan 17 Eylül Spor Kulübü'nün formasının yeşil-sarı olduğuna işaret eden 90 yaşındaki Özsöyke, Yeş

45 yıl Bandırma 17 Eylül Spor Kulübü Başkanlığını yapan İlhami Özsöyke (Ahbap İlhami), Bandırma'nın sporlu eski yıllarını anlattı. 16 Eylül 1948'de kurulan 17 Eylül Spor Kulübü'nün formasının yeşil-sarı olduğuna işaret eden 90 yaşındaki Özsöyke, Yeşillik, gençlik ve yeni filizlenmenin, sarı ise olgunluğu ifade etmektedir” dedi. 
Bandırmaspor Kulübü yönetimlerinde de uzun yıllar görev yapan, 1924 yılı Bandırma doğumlu Özsöyke, Yıllarca Balıkesir Amatör Lig Tertip Komiteleri'nde görev yaptım. Futbolun alfabesini bilirim” diye konuştu. 
Bandırmaspor'da görev yaptığı yıllarda Bandırmalı gençlere her zaman güvenerek, bordo-beyazlı formayı giymelerini sağladığını vurgulayan Özsöyke, şunları söyledi:
Bandırmaspor'da öncelikle Bandırmalı oyuncular forma giymeli. Çünkü onlar, dışarıdan gelen oyunculara benzemez. Her zaman Bandırmalılarla yüz yüzedirler. Bu nedenle Bandırmaspor'un başarısı onlar için dışarıdan gelenlerden daha önemlidir. Bandırmaspor'da görev yaptığım yıllarda bir sezon, 2. Lig'den beş takım küme düşecekti. O sezon, Bandırmalı gençlerin çabasıyla kümede kaldık. Bu futbolcular arasında Evrens, Muzaffer, Kenan, Nejat ve Turgay'ı sayabilirim.”
Özsöyke, futbolcu tarlası” olarak nitelendirdiği Cinçukuru'ndaki eski stadın bu duruma getirilmesinden üzüntü duyduğunu sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli